Akşener'in konuşmasından öne çıkanlar şöyle:
"Cumartesi sabahı itibariyle yaşananlar beş bin yıllık devlet geleneğimizin başımıza bela edilen bu ucube sistemde ne büyük bir tehdit altında olduğunun göstergesidir.
Devletimizin sayın Erdoğan'ın elinde oyuncak olduğu gerçeğine sessiz kalamayız. Devleti şahış şirketi zannettiklerini biliyorduk.
Devletin malını deniz, yemeyeni de keriz gördüklerini de biliyorduk ama bugün öyle bir noktaya geldiler ki devletmiş, anayasaymış hepsi önemsiz bir detay haline geldi.
Memleketin geleceğini düşünen aralarında kimse kalmadı. Sayın Erdoğan'ın paşa gönlü ne isterse o oluyor. Sadece canları istedi diye uluslararası bir anlaşmayı kendileri açısından fesh edebiliyorlar.
Gecenin bir yarısı Merkez Bankası'nın bir başkanını daha görevden alabiliyorlar. Sırf canları istedi diye demokrasinin, hukukun, devlet insanlığın gereklerini yerle bir edebiliyorlar.
Anayasamız, "Kanunda açıkça düzenlenen konularda Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi çıkaramaz" diyor. Oysa bakıyoruz bir cumhurbaşkanı kararnamesi ile kendisine ek yetkiler verilmiş ve gece yarısı aklına esmiş İstanbul Sözleşmesi'ni fesh etmiş.
Mehmet Yaşar Soyalan ile Derkenar...
05.06.2026
28 Şubat'çı Reha Muhtar öldü
04.06.2026
4 PKK'lı teslim oldu
11.05.2026
2026 yaş çay alım fiyatı belli oldu
13.05.2026
Şehit yakınlarına iki asgari ücret verilecek
13.05.2026
BOSNA GÜNLÜKLERİ - 5 ÜSTÜN BOL 23.05.2026
oyaladı dost… MUSTAFA AKMEŞE 21.05.2026